Warmtepompen door Madri

Nu gezocht wordt naar mogelijkheden om het gasverbruik terug te dringen en zelfs woningen en gebouwen geheel gasloos te maken, komt de warmtepomp naar voren als een van de mogelijkheden. Een (hybride) warmtepomp in combinatie met zonnepanelen is een milieubesparende en zuinige installatie die ervoor zorgt dat de energienota fors lager is en tevens duurzaam is.

De meest geschikte installatie

Een warmtepomp werkt als een ‘omgekeerde koelkast’. De installatie onttrekt warmte aan de lucht of aan een waterbron en geeft deze warmte af aan het verwarmingssysteem. Er zijn diverse warmtepompsystemen met elk hun eigen voordelen en prijs. Het meest geschikte systeem is afhankelijk van de beschikbare bronnen rond woning of bedrijfspand, het type installatie en het benodigde vermogen.

Een goed advies vooraf is noodzakelijk

Madri totaalinstallateur beschikt vanzelfsprekend over kennis en ervaring met het installeren van warmtepompinstallaties. Voordat we echter aan de slag gaan bekijken we of uw woning of bedrijfspand geschikt is voor een dergelijke installatie. Vereiste voor het leveren van een goed en voldoende rendement is goede isolatie: zowel goede dak-, vloer- en spouwmuurisolatie en isolerende beglazing zijn noodzakelijk. Daarbij is een adequaat ventilatiesysteem gewenst en dient het warmteafgiftesysteem – radiatoren, convectorputten of vloerwarming – geschikt te zijn om te kunnen verwarmen met een lagere aanvoertemperatuur.

Wanneer de woning of het bedrijfspand aan de juiste voorwaarden voldoet dient een keuze te worden gemaakt uit de verschillende systemen die op de markt zijn. Elk systeem heeft eigen voordelen en er is een verschil in prijs. De keuze is ook afhankelijk van de beschikbare bronnen rond woning of bedrijfspand.

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp maakt gebruik van de lucht rondom. Een voordeel van het systeem is eenvoudigere en dus ook lagere installatiekosten in vergelijking met andere soorten warmtepompinstallaties. Een mogelijk nadeel is dat deze warmtepomp bij lagere luchttemperaturen ondersteuning nodig heeft van een extra warmtebron. Een afweging van de aanvullende investeringskosten tegen lagere installatiekosten geeft inzicht in de keuze.

Aarde-water warmtepomp

De Aarde-Water warmtepomp onttrekt warmte aan de aarde. Hiermee wordt water opgewarmd dat voor verwarming zorgt. De aardetemperatuur schommelt gedurende het jaar tussen de 8 en 12 graden Celsius. Wanneer er voldoende buitenruimte aanwezig is, kan worden gekozen voor een buizensysteem dat verspreid onder de oppervlakte ligt. Bij minder ruimte kunnen via diepteboring(en) één of meerdere aardsondes worden geplaatst. Zij onttrekken warmte op grotere diepte.

Lucht-lucht warmtepomp

Evenals bij een lucht-watersysteem onttrekt de lucht-lucht warmtepomp de warmte uit de lucht rondom. Het verschil ontstaat door de verdere verwerking. Een lucht-lucht warmtepomp wordt niet rechtstreeks aangesloten op de CV, maar op ventilatoren in woonhuis of bedrijfspand. Dit systeem dient meestal als extra verwarming. Een voordeel is dat een lucht-lucht warmtepomp ook kan dienen als luchtkoeling tijdens warme dagen.

Wij inventariseren uw wensen en geven vrijblijvend advies

Bent u geïnteresseerd in de mogelijke aanleg van een warmtepompsysteem? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij inventariseren uw wensen, bekijken de mogelijkheden en geven u deskundig en vertrouwd advies.

 

“Een (hybride) warmtepomp zorgt voor duurzame warmte. Het is een slimme, zuinige en milieusparende installatie. Interessant voor wie graag de energienota verlaagt, gaat voor een hoger energielabel en milieubewust wil omgaan met de grondstoffen die de aarde ons biedt.”

André van Schilt

Installatie monteur

Onze producten en diensten

CV & Gas

Electra

Water

Warmtepompen

Daken

Zonne Energie

 

Uitgelicht

Geld verdienen met zonnepanelen van Madri

Wij helpen u graag om zelf geld te verdienen met zonne energie. Madri is SUNNed solarteur en zorgt ervoor dat u het maximale uit uw zonnepanelen haalt. Wilt u weten wat uw zonnewinst is? Omarm de zon in 3 stappen via de zonnewinstcalculator.

Madri Install Service is CO-gecertificeerd

Alle service monteurs van Madri Install Service zijn bevoegd voor werkzaamheden aan cv-ketels conform de CO-certificering (certificaatnummer K2264855, afgegeven op 23-02-2023). Deze CO-certificering is verplicht door de nieuwe gasketelwet, die sinds 1 april 2023 van kracht is.  

Tot maar liefst 7 jaar garantie op onderdelen van Nefit ketels

Madri biedt via het Nefit Onderdelen Garantie Plan maar liefst 7 jaar garantie op onderdelen van Nefit ketels. 

Maak kennis met ons team